Back to top
 • Openingstijden showroom: 14:00 - 20:00
 • Openingstijden klantenservice: 11:00 - 21:00

  Alles dat je moet weten over de shisha slang

  De invloed van de shisha slang

  Verschillende soorten shisha slangen

  Er zijn verschillende soorten shisha slangen beschikbaar en ze presenteren shisha iefhebbers een goede mogelijk om hun shisha naar wens aan te passen. Als roker kun je de smaak van shisha tabaksrook verbeteren of je rookinname vergroten door de juiste shisha slang te kiezen. Shisha slangen zijn er in vele artistieke stijlen en je kunt eenvoudig de stijl kiezen die bij jouw past. De twee belangrijkste soorten shisha slangen die verkrijgbaar zijn, zijn de niet-wasbare en de wasbare slangen.

  Wasbare shisha slangen

  Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een wasbare shishaslang is dat hij gemakkelijk schoon te houden is. Je kunt water door de slang laten lopen zonder deze te beschadigen. Wasbare slangen zijn duurzamer dan de niet wasbare slangen. Ze gaan ongeveer achttien tot vierentwintig maanden mee, wat 2 tot 4 keer zo lang is als niet-wasbare slangen.

  Het grootste nadeel van het gebruik van afwasbare shisha slangen is smaakghosting. Dit betekent dat na het roken van shisha’s met een sterke smaak zoals koffie of munt, de smaak blijft hangen in de slang tijdens je volgende rooksessie. Dit kan een negatieve invloed hebben op de smaak van je shisha en behoorlijk vervelend worden. Je kunt deze smaak echter wel verwijderen door je slang goed te wassen na gebruik. Wasbare shisha slangen zijn meestal gemaakt van aluminium biezen die verbonden zijn met plastic slangen of van hoogwaardig leer.

  Niet wasbare shisha slangen

  Niet wasbare slangen daarentegen worden niet beïnvloed door smaakghosting. Als je ervoor kiest om dit soort slangen te gebruiken, moet je er een aantal aanschaffen en ze allemaal reserveren voor het roken van shisha’s met verschillende smaken. Op deze manier vermijd je dat je shisha smaken moet proeven die blijven hangen van je laatste rooksessie. Het nadeel van het gebruik van niet-wasbare shisha-slangen is dat ze je uiteindelijk meer geld kosten omdat je meerdere slangen moet kopen en ze elke zes tot negen maanden moet vervangen.

  Stijlen shisha slangen

  De meeste slangen zijn compatibel met alle shisha’s en sommige hebben meerdere mondtoppen. Veel slangen hebben stijlvolle, praktische en duurzame hoezen om er uniek uit te zien. Sommige slangen zijn verbazingwekkend vanwege de speciale eigenschappen die ze hebben. Zo hebben cobra-slangen een uitlopend mondstuk waardoor je shisha exotischer lijkt. Fabrikanten van deze slangen gebruiken designschema’s en kleuren die sterk lijken op de kleur van een cobra.

   

  Kies de juiste shisha slang

  Slangen met een uitneembaar mondstuk bieden de gebruiker het voordeel dat hij ze kan verwisselen met een andere slang. Het type shisha-slang dat je gebruikt, maakt je shisha-ervaring uniek en plezierig. Neem daarom de tijd om je opties te overwegen en kies dan de meest ideale slang.

  Bij Wookah Supply geloven we dat de kwaliteit van de shisha slangen echt bijdraagt aan de smaak en het plezier van het roken. Daarom verkopen we bij Wookah Supply alleen shisha slangen van de hoogste kwaliteit. Benieuwd naar ons aanbod? Klik dan hier.

  De basis die je nodig hebt om shisha te roken is heel eenvoudig. Je hebt natuurlijk de waterpijp zelf nodig, wat kooltjes en natuurlijk shisha tabak. Wat je nooit mag vergeten is de slang waarmee je rookt. Die slang waarmee je de tabak uit je shisa heeft niet alleen invloed op de smaak van de je waterpijp, maar ook op de hygiene en de gebruiksvriendelijkeheid. De ene is namelijk makkelijker schoon te maken dan de andere. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de slang van jouw shisha.

  Post a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *