Back to top
 • Openingstijden showroom: 14:00 - 20:00
 • Openingstijden klantenservice: 11:00 - 21:00

  Uitgelicht: Duitse waterpijpen van Amy Deluxe

  In deze blog lichten wij het Duitse premium waterpijp merk Amy Deluxe uit. In onze voorgaande blogs staan tips en adviezen over het kopen van mijn eerste waterpijp , hoe zet ik een waterpijp en hoe kies ik de juiste waterpijp kooltjes en kolenbrander. Op dit moment zjin er in Nederland een aantal erg populaire merken op de waterpijp markt. Farida, Oduman en Khalil Mamoon zijn hier traditionele voorbeelden van. In deze blog gaan wij achtergrond informatie over het Duitse waterpijp merk Amy Deluxe in kaart brengen.

  Duitse of Egyptische waterpijp?

  Welke waterpijp past bij mij?

  Tegenwoordig zijn er drie landen hofleveranciers van waterpijpen op de markt. Deze landen zijn: Duitsland, Egypte en Turkije. Duitsland haar meest populaire waterpijp merk is Amy Deluxe. Duitse Amy Deluxe waterpijpen worden wereldwijd verkocht, van Nederland tot aan Rusland zijn ze erg populair op de shisha markt. De Egyptenaren staan bekend om een van de meest traditionele en bekende shisha merken op de markt: Khalil Mamoon. Ze zijn herkenbaar aan de illustraties op de vaas. Het zijn unieke Egyptische Khalil Mamoon waterpijpen die met de hand gesmeden worden. Een ander zeer bekend en populair Egyptisch waterpijp merk is de Egyptische Farida waterpijp. Farida shisha‘s worden ook met de hand gesmeden in Egypte en lijken ook wel een beetje op de Khalil Mamoon waterpijpen. Farida waterpijpen zijn te onderscheiden door de nette afwerking en Syrische stijl. Het verschil tussen de twee top waterpijp merken zit in de prijs. Het prijsverchil ontstaat door de halffabricaat die gekozen wordt om de waterpijp mee te produceren. Bij Farida waterpijpen wordt de schacht van koper geproduceerd, bij Khalil Mamoon is dit edelstaal. Farida zijn waterpijpen van een duurdere prijsklasse maar geven een andere soort rookervaring. Hier betaal je ook voor want de kwaliteit van Farida waterpijpen liggen over het algemeen hoger. Daarnaast besteed Farida meer aandacht aan de duurzaamheid van haar productie waterpijpen. Turkije staat bekend om de Oduman waterpijpen. Oduman shisha‘s zijn zeer moderne waterpijpen op de markt. Oduman waterpijpen kan je herkennen aan het unieke handgeblazen glaswerk. Het zijn compacte shisha’s die je kunt uitbreiden met LED verlichting. Dit kan in unieke effecten in de vaas resulteren. De prijs van Oduman waterpijp ligt vrij laag, het zijn goedkope shisha‘s. De kwaliteit van Oduman is top. De prijs kwaliteit verhouding van deze waterpijpen is zeker aan te raden.

  Amy Deluxe

  Kliksysteem goedkope waterpijp

  Zoals eerder vermeld is Amy Deluxe de marktleider van Duitse waterpijpen. Amy Deluxe waterpijpen hebben zichzelf bewezen op de markt met gegarandeerde kwaliteit en een gebalanceerde prijs – kwaliteit verhouding. Het bedrijf is medio 2007 opgericht, vlak over de Nederlandse grens te Augsburg. Voor een Amy De Luxe waterpijp heb je geen groot budget nodig. De prijzen starten vanaf 44,95 euro per complete waterpijp set. De prijzen kunnen oplopen tot aan duizend euro. Dit is afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen. Met een gerust hart kunnen wij elke Amy Deluxe waterpijp aanraden. Er zijn geen tegenvallers in het assortiment. Voor starters zijn Amy Deluxe waterpijpen zeker een aanrader. De prijzen zijn goed, de kwaliteit ligt hoog en je kunt makkelijk de waterpijp onderhouden. Ook zijn Amy Deluxe waterpijpen erg makkelijk klaar te maken. Bij een Amy Deluxe hoef je in principe jezelf niet meer af te vragen “Hoe zet ik een waterpijp in elkaar?” de Amy’s wijzen zichzelf namelijk. Je kunt ze heel gemakkelijk klaarmaken voor een rooksessie door het gebruiksvriendelijke kliksysteem. Amy Deluxe waterpijpen zijn dusdanig ontworpen voor een maximale rokerservaring. Waterpijpen van Amy Deluxe zijn de eerste machinaal geproduceerde waterpijpen die echt kwaliteit bieden. Voorheen waren alleen traditionele handgemaakte waterpijpen populair op de markt. Dankzij de komst, technologie en innovatie van Amy Deluxe zijn nu ook grootschalig machinaal geproduceerde waterpijpen populair op de markt. Bij de oprichting van Amy Deluxe was Rusland de belangrijkste markt voor waterpijpen samen met Duitsland. Amy Deluxe waterpijpen worden geproduceerd door een van de volgende drie halffabricaten:

  • Edelstaal
  • Roestvrijstaal (kwalitatief beste halffabricaat);
  • Aluminium

  Voor sommige waterpijpen wordt zelfs hout als halffabricaat gebruikt, de schacht is dan van hout. De kwaliteit hiervan spreekt voor zich, de prijzen hiervan liggen een stuk hoger. De waterpijp stimuleert de smaak van de waterpijp tabak, bij Amy waterpijpen zal je het verschil in de smaak van de rook merkwaardig opmerken.

  Voordelen Amy Deluxe

  De voordelen van Amy Deluxe shisha

  Naast de betrouwbare prijs-kwaliteit verhouding zijn er een tal aan voordelen die Amy Deluxe waterpijpen bieden. Het grootste voordeel van de waterpijp blijft uiteraard de kwaliteit. Dat staat centraal bij het populaire Duitse waterpijp merk Amy Deluxe het tweede grote voordeel van Amy Deluxe is dat elk onderdeel is los te schroeven. Dit gaat ook erg gebruiksvriendelijk, de Amy Deluxe waterpijpen zijn door het kliksysteem erg makkelijk en fijn te onderhouden. Doordat alle onderdelen los te schroeven zijn is het mogelijk om de Amy Deluxe waterpijp makkelijk te vervoeren omdat deze compact in te pakken is. Doordat er standaard een rubberen waterpijp slang wordt bijgeleverd is het schoonhouden en de levensduur van de slang ook beter ten opzichte van een siliconen, stoffen of plastic waterpijp slang. Amy Deluxe waterpijpen zijn ook een van de enige op de markt waar meerdere slangen op geïnstalleerd kunnen worden. Als je op zoek bent naar een waterpijp waarbij je de smaak zo puur mogelijk proeft, adviseren wij een Amy Deluxe van roestvrij staal. Een ander voordeel van Amy Deluxe waterpijpen is de ingebouwde diffuser. Een diffuser is een soort van demper, hij dempt het geluid. Dit onderdeel is geproduceerd van metaal. Naast het geluid dempen verkleint deze de rookbellen. Dit resulteert in meer rook, ook dit onderdeel kun je losschroeven netals de rest. Het grote voordeel van een Amy Deluxe waterpijp tegenover een Khalil Mamoon waterpijp is dat Amy Deluxe waterpijpen altijd als complete sets geleverd worden, bij een Khalil Mamoon moet je nog zelf een waterpijp slang en waterpijp kop los aanschaffen. Daarnaast vinden wij het uiterlijk van een Amy Deluxe waterpijp veel mooier dan de andere merken. Ook omdat hier meerdere slangen op kunnen!

  Post a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *