Back to top
 • Openingstijden showroom: 14:00 - 20:00
 • Openingstijden klantenservice: 11:00 - 21:00

  Je eerste waterpijp kopen, waarop moet je letten?

  Je hebt wel eens waterpijp (ook wel bekend als shisha) gerookt met vrienden. Inmiddels is het tijd geworden om je eerste waterpijp te kopen. Maar dan vraag je je waarschijnlijk af, “Waarop moet ik letten bij het kopen van een waterpijp?” “Wat is een goede waterpijp?” “Kies ik Amy Deluxe of Khalil Mamoon?”. In deze blog geeft wookah-supply jou een checklist mee om de aankoop van je eerste waterpijp te vergemakkelijken! Mochten jouw vragen in deze blog niet beantwoord worden, twijfel dan niet om gratis contact op te nemen met een van onze adviseurs.

  Wat is een goede waterpijp?

  Een waterpijp kopen kan je vergelijken met het kopen van je eerste auto. Hecht jij meer waarde aan het uiterlijk van de waterpijp of de hoeveelheid rook die de waterpijp genereert? (Laat het ons weten in de reacties hieronder!). Bij het aankopen van je eerste waterpijp is het belangrijk om een vast budget hiervoor vrij te stellen. Nadat je een vast budget hebt vrijgemaakt voor de aankoop van jouw eerste waterpijp, kun je beginnen met het oriënteren binnen de verschillende merken van een waterpijp. De volgende afweging die je te wachten staat, is het formaat van de waterpijp. Een kleine waterpijp is erg handig. Kleine waterpijpen zijn vaak lichter van gewicht en compacter, waardoor je de waterpijp gemakkelijk mee kan nemen (bijvoorbeeld op de fiets). Een grote waterpijp maakt meestal veel indruk op mensen. Naast het elegante uiterlijk van een grote waterpijp heb je vaak de optie om meerdere slangen hierop aan te installeren. We raden het af om een waterpijp aan te schaffen met meer dan één slang. Het kan wel, het is ook niet schadelijk voor de waterpijp maar door met meerdere slangen tegelijkertijd te roken, zal de vulling (shisha smaak) in de kop eerder verbranden.

  Waterpijp merken: Kies ik Amy Deluxe of Khalil Mamoon?

  Inmiddels heb je een aantal keuzes gemaakt in aanloop naar je eerste waterpijp aankoop. Op dit punt is het handig om een merk te kiezen waarvan je een waterpijp gaat kopen. In ons assortiment bieden wij een viertal merken aan:

  • Amy Deluxe waterpijp: Amy Deluxe, ideale starters waterpijp. Amy Deluxe waterpijpen worden geproduceerd in Duitsland. De prijs kwaliteit verhouding is uitmuntend.
  • Farida waterpijp: Een van de koplopers in de waterpijp markt. Farida waterpijpen worden geproduceerd in Egypte. Het zijn luxe premium waterpijpen die als maatwerk producten handmatig worden geproduceerd.
  • Khalil Mamoon waterpijp: Erg vergelijkbaar met Farida. De prijs valt iets lager uit, zo ook de kwaliteit. Tevens afkomstig van een Egyptische producent. Khalil Mamoon waterpijpen worden ook met de hand gemaakt en zijn herkenbaar aan het unieke oud-Arabische design op de vaas.
  • Oduman waterpijp: Oduman waterpijpen zijn een klasse apart. Deze zijn afkomstig van een Turkse producent. Ze zijn te herkennen aan het unieke design, compacte kleine waterpijpen met grote, brede vazen. Door middel van een LED-lamp aan de onderkant van de vaas te plaatsen kan je gave effecten creëren!

  Alle vier waterpijp merken die wij aanbieden kunnen wij ten zeerste aanraden. Het is afhankelijk van wat je zelf mooi vind, naar wat voor effect je zoekt en welk budget je hebt, om vast te stellen welke waterpijp uiteindelijk bij jou past. Wij maken het je graag makkelijker, bezoek onze waterpijp showroom en verkrijg advies van onze experts!

   

  waterpijp kopen

  Maar wat moet ik nog meer kopen buiten mijn eerste waterpijp?

  Tot slot is het belangrijk om de juiste accessoires en toebehoren voor je waterpijp aan te schaffen. Een tang voor de kolen krijg je bij elke waterpijp standaard bijgeleverd. Nu moet je nog waterpijp kolen kopen. Uiteraard is het handig om hier een bijbehorende kolenbrander bij aan te schaffen. Let wel op, de eerste keer dat je een kolenbrander aanzet (via elektriciteit) kan er een sterke geur van af komen. Wij raden aan om dit buiten te doen of onder de afzuigkap. Ook is het handig om mondstukken aan te schaffen zodat je elkaar speeksel niet overneemt na het doorgeven van de slang.

  Het kopen van de waterpijp smaak is geheel een eigen keuze. Onze volgende blog zal de verschillen tussen verschillende smaken en inhoud hiervan belichten. Heb jij nog vragen of zou je graag een blog over een bepaald onderwerp terug zien? Laat het ons weten in de reacties hieronder of geef het door via ons contact formulier.

  Eerste waterpijp kopen?

  Laat experts van Wookah-Supply helpen bij jouw zoektocht om een waterpijp te kopen!

  Post a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *